Over ons

History

In 1923 vestigde de familie Hogendoorn zich als melkveehouder te Waarder, een klein dorpje midden in het Groene Hart. De boerderij stond in het hart van het dorp, op nog geen 25 meter afstand van de dorpskerk. De landerijen lagen vrijwel allemaal rondom de dorpskern. Sindsdien is de familie Hogendoorn gestart met het verkazen van eigen melk. Eerst grote kazen, maar al snel is de familie Hogendoorn zich gaan specialiseren in het produceren van kleine kaasjes. Ongeveer 60 jaar later is het bedrijf verplaats net buiten het dorp en is het bedrijf verder uitgebreid. In 2015 is een nieuwe moderne kaasmakerij gebouwd om nog meer mensen van onze kaas te laten genieten.

Een koe in de weide die staat te grazen tijden zons opgang.
Foto van de wrongel die evenredig wordt verdeeld door een medewerker met een schort aan.

Heden

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel familiebedrijf met zo’n 15 medewerkers. Samen zorgen ze voor de werkzaamheden op de boerderij en de dagelijkse productie van de babykaasjes. Op de boerderij worden circa 60 melkkoeien met zo’n 40 stuks jongvee gehouden.
Het resterende van de benodigde melk wordt gekocht van twee andere